Fönstermontering

Vi erbjuder professionella fönster- och dörrmonteringar över hela Västra Götaland med omnejd.

Med bred kunskap och lång erfarenhet inom fönster, kan vårt team garantera högkvalitativa, energieffektiva fönsterlösningar anpassade för att förbättra både funktionalitet och estetik i ditt hem eller företagslokaler.

Varför investera i nya fönster?

Att byta ut dina gamla fönster är en bra investering som kan erbjuda många fördelar för ditt hem. Det ger inte bara huset ett estetiskt lyft, utan är också ett smart sätt att få ner dina energikostnader. Här kommer en liten sammanfattning på varför man ska investera i nya fönster
 • Energieffektivitet: Nya fönster gör att du minskar dina uppvärmningskostnader.
 • Ökat bostadsvärde: Att byta till nya fönster ökar värdet på din fastighet.
 • Bättre komfort: Moderna fönster håller kyla och drag ute och minskar dessutom bullerljud.
 • Estetik: Moderna fönster är praktiska, snygga och förnyar din bostads karaktär.
 • Underhåll: Lätt att hålla rent och näst intill underhållsfritt!
 • Säkerhet och funktionalitet: Ökad säkerhet genom förbättrad låsmekanism och enklare hantering.

Fördelarna med en professionell fönsterinstallation

När du anlitar oss för ditt fönsterbyte är du i trygga händer. Våra montörer är proffs på fönsterbyten och har många års erfarenhet med sig. Fördelarna med att anlita en professionell fönstermontör är bland annat:

 • Minskad belastning: Fönster kan vara tunga och hantera för en vanlig privatperson. Våra montörer jobbar alltid i team och är vana med att hantera fönster och dörrar.
 • Pålitligt: Vi arbetar fackmannamässigt och kan garantera att arbetet utförs i enlighet med byggnormer och lagstiftning.
 • Energieffektivitet: När du anlitar oss för din fönsterinstallation ser vi alltid till att dina fönster är korrekt monterade och ordentligt tätade.
 • Tidsbesparing: Tiden ska räcka åt mycket i vardagen och genom att anlita våra fönsterproffs har du massa tid över till annat.
 • Ekonomi: Undvik onödiga reparationer och kostnader i förtid genom att låta våra fönstermontörer göra det rätt från början.


Hos oss får du alltid en kostnadsfri offert på ditt fönsterbyte och du kan själv välja om du vill att vi byter ut alla dina fönster eller tar några i taget.

Varför välja Byggprojekt?

Vår långa arbetserfarenhet kombinerat med våra värderingar om kvalitet, glädje och kundfokus gör att många av våra kunder återkommer.

Vi är inte bundna till en specifik fönsterleverantör eller tillverkare, vilket ger dig friheten att välja fritt efter dina behov. Detta gör att oavsett vilket varumärke du föredrar så kan vi hjälpa dig med installationen. 

Vår process för fönsterinstallation

01

Första Konsultationen och Bedömning

Vi bokar in ett besök för att diskutera dina behov och önskemål. Efter bedömning guidar vi dig genom processen att välja rätt fönster för ditt hem baserat på funktionalitet och estetik. Vi måttar dina fönster och dörrar för att kunna förse dig med en korrekt offert.

02

Kontrollmätning

När du tackat ja till offerten kommer vår fönstermontör hem till dig och kontrollmäter innan det är dags för en beställning. Leveransen tar cirka 6-8 veckor.

03

Planering och Förberedelse

Vi planerar installationsdag och ser till att material och verktyg finns tillgängliga för att kunna utföra monteringen så snabbt och effektivt som möjligt.

04

Själva Installationen

Våra erfarna montörer är nu redo för installationen. Det första steget är att metodiskt få ut de gamla fönstren och se till att ingenting skadas under processen. Sedan ser montörerna till att dina nya fönster installeras enligt tillverkarens specifikationer för att säkerställa bästa möjliga resultat.

05

Kvalitetskontroll & Avstämning

Efter installationen genomförs en kvalitetskontroll för att säkerställa att allt är monterat korrekt. Vi har en avstämning med dig som kund och ger dig den information du behöver känna till för dina nya fönster.

Kostnaden för fönsterinstallation

När du planerar att byta ut dina fönster är det viktigt att känna till att kostnaden kan delas upp i två delar: kostnaden för själva fönstren och kostnaden för arbetet med att demontera de gamla fönstren samt installera de nya. Vår målsättning är att erbjuda dig en tydlig prisbild för båda delarna.

Självklart så kommer kostnaden för ett fönsterbyte variera beroende på vilka fönster du väljer. Men för att du som kund ska få en idé om vad ett fönsterbyte kan kosta så kan följande prisexempel vara intressant: Utgår vi från att en snittvilla har ca 10 st enheter, en altandörr, tre fasta fönster och sex vridfönster. Då skulle ett fönsterbyte kosta mellan 115.000kr till 130.000kr efter ROT-avdrag på 30% av arbetskostnaden. Detta är då inklusive allt, monterat och klart.

Vi hos Byggprojekt har som mål att alltid ge dig ett transparent och rättvist pris för såväl fönster som installation. Vi hjälper dig gärna att hitta den bästa lösningen för just dina behov och din budget.

Våra tjänster inom fönsterinstallation

Vi erbjuder skräddarsydda fönsterbyten för olika typer av fastigheter. Varje installation är anpassad för att möta specifika behov och förutsättningar, med ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet.

Villor

Fönsterbyten i villor kräver en personlig touch och anpassning till hemmets unika karaktär. Vi tar hänsyn till allt från design till energiprestanda för att förbättra din bostads komfort och värde.

För företag och bostadsrättsföreningar erbjuder vi kompletta lösningar som kombinerar funktionalitet med estetiska överväganden. Vi hanterar allt från enstaka fönsterbyten till stora projekt, alltid med en plan för minimal störning i den dagliga verksamheten.

Att installera fönster för bostadsrättsföreningar kräver noggrann planering för att respektera både individens önskemål och fastighetens övergripande riktlinjer. Vi samarbetar nära föreningen för att se till att alla önskemål bli uppfyllda, samtidigst som vi förbättrar bostadens estetik och energiprestanda.

Vår tjänst är designad för att ge alla boende en smidig och störningsfri installation som berikar deras hem och boendemiljö. Vi har lång erfarenhet och lämnar gärna referenser på begäran.

Fönsterbyte i fritidshus är ofta särskilt inriktat på energieffektivitet och att klara av väder och vind i olika säsonger. Vi erbjuder lösningar som inte bara ser bra ut utan också håller värme och komfort över tiden i dessa speciella tillflyktsorter.

Oavsett vilken typ av fastighet du vill förbättra, är Byggprojekt förberett att leverera en högkvalitativ service som uppfyller alla dina fönsterinstallationsbehov.

Mångfalden av fönster och glas

Vi erbjuder en mångsidig portfölj av fönster som kan tillgodose en mängd olika behov och preferenser. Här är en kort beskrivning av de olika typerna:

 • Energieffektiva: Fönster utformade för att minimera energiförbrukningen genom bättre isolering.
 • 3-glasfönster: Tätare och mer isolerande med tre glasrutor för ökat skydd mot väder och vind.
 • 2+1-glasfönster: Kombinerar dubbla glasrutors isolering med en enkelglasruta för en balans mellan isolering och transparens. Används ofta vid bullriga miljöer
 • Träfönster: Klassiska och naturliga, erbjuder bra isoleringsegenskaper och en varm estetik.
 • Aluminiumfönster: Hållbara, kräver minimalt underhåll och de ger en modern touch.
 • Aluminiumbeklädda träfönster: Kombinerar träets skönhet och isolering med aluminiumets hållbarhet.
 • Kulturfönster: Anpassade för kulturhistoriskt värdefulla byggnader för att bevara stil och karaktär.
 • Ljudfönster: Extra isolering mot buller, perfekt för bostäder i bullriga miljöer.
 • Underhållsfria fönster: Framtagna för minsta möjliga underhållsbehov över tid.
 • Vridfönster: Öppnas och stängs genom att vridas runt en central axel, vilket underlättar rengöring och ventilation.
 • H-fönster: Ett klassiskt svenskt fönster med hög prestanda och tillförlitlighet.
 • Fasta fönster: Ger ljus men går inte att öppna, vilket ökar energieffektiviteten.
 • Sideswing: Sidohängda fönster som öppnas åt sidan och ofta används i traditionella husdesigner.
 • H-fönster: Högre kvalitet och prestanda med svenskt ursprung.
 • Svenska Fönster: Svenskdesignade fönster med fokus på innovation och kvalitet.
 • Elitfönster: Erbjuder ett stort utbud av anpassningsbara fönsterlösningar.
 • SP fönster: Kända för sin hållbarhet och eleganta design.
 • Traryd fönster: Svensktillverkade med tradition och kvalitet.
 • Velux/Velfac: Specialist på takfönster och fönsterväggar med ett brett utbud.
 • Westcoast Windows: Integrerar skandinavisk design med robust funktion.
 • Nordiska fönster: Tåliga fönster för det nordiska klimatet.
 • Allmoge: Avspeglar klassisk svensk design och hantverk.
 • Tanumsfönster: Kombinerar tradition med modern teknik för hög energieffektivitet.
 • RM fönster: Erbjuder personlig service och måttanpassade fönsterlösningar.
 • Sunnerbo: Tillverkar fönster med fokus på både design och funktion.
 • Outline: Kvalitetsfönster med rena linjer och hållbar konstruktion.
 • NorDan: Nordisk innovation och teknik för varje hem.


Oavsett vilket fönster eller märke du väljer, vill vi försäkra oss om att du får bästa möjliga lösning för ditt hem. Vi hjälper dig genom hela processen, från val av fönster till professionell installation och service.

ROT-avdrag och bygglov

Vi hjälper dig med ROT-avdraget. Allt från att säkerställa att ditt projekt är berättigat till avdrag, till att hantera alla nödvändiga processer med Skatteverket. Det innebär att du kan fokusera på ditt projekt medan vi sköter all administration kring ROT-avdraget. Vi gör det smidigt för dig att dra nytta av förmånerna och får arbetet att flyta smidigt framåt.

Garantier och försäkringar

För varje fönster vi säljer, erbjuder vi en garanti som varar i 10 år. Denna garanti täcker glaset mot skador som röta i ramen, alla beslag, handtag, och alla delar som kan röra sig. När det gäller installationen vi gör, ger vi alltid en garanti som varar i 5 år.

Kundrecensioner och referensprojekt

Läs vad våra tidigare kunder har att säga och se några av våra tidigare projekt.

https://maps.app.goo.gl/hMp9Vyw2KGkSRVfy5

Varför Byggprojekt är rätt val för din fönsterinstallation

Vi är inte bara en tjänst, vi är din partner i att förbättra ditt hem. Vårt engagemang, lokal förankring och tekniska kompetens gör oss till det bästa valet.

Vi tjänar hela Västra Götaland

Vi är stolta att kunna erbjuda fönsterinstallationstjänster i Västra Götaland.

Detta är bara ett urval av de många platser där vi kan assistera med fönsterinstallation. Om du befinner dig utanför de listade områdena, tveka inte att kontakta oss.

Vi är mer än glada att meddela om vi har möjlighet att erbjuda våra tjänster även där du bor. Byggprojekt i Uddevalla AB är här för att hjälpa dig, var du än befinner dig i Västra Götaland.

Våra tjänster

Portfolj

Wallenstam, Ekelundsgatan

Brf Nordhemsgatan

Följ oss